2010. március 6., szombat

{*Bake Cake*}


Or... tökmindegy! :D

Mindennap megkérdezem férjemet, hogy mit főzzek és többé kevésbé próbálok eleget tenni óhajainak. El magyaráztam neki, hogy a sajtos-tészta és társaival hagyjon, mert az nem étel, de ezen kívül kérjen bátran én lelkesen sütögetek!^^ De tegnap kimondta a varázs receptet.... Palacsinta!
Nem, azt nem! Mert 3 hónapig fogjuk szagolni, vagy túl vastag lesz a tészta, vagy túl vékony és elszakad, gyomor fájás, epe nyilallás és még sorolhatnám. Így a megálmodott bab leves mellé ma is sütni akartam. Nem vagyok egy bonyolítós ember, egyszerű receptekből lehet a legjobbat kihozni. Alap ötletek, amiket ízlés szerint variálhatunk. Jöjjön az én szeretet sütim! ^.^

~Csokis Süti~

Tésztához:

"Őz gerinc" sütő forma szélességű, kisebb tepsihez.

*5 tojás
*5 ek cukor
*5 ek liszt
*fél tasak sütőpor
*ízlés szerint csoki reszelék

Elkészítés:
Lényegében pofon egyszerű recept. Ahány tojás, annyi kanál a cukorból és a lisztből.
A tojások fehérjéből géppel kemény habot verek. A habba kanalanként beleteszem a cukrot, és tovább dolgozok a géppel. A cukor után egyenként a tojás sárgáját és a sütőport. Eztán lassabb fokozatra váltok és óvatosan, apránként a lisztet is beleszórom, elkeverem. Majd ezen a lassú fokozaton hozzá adagolom kanállal a csoki reszeléket.
180 fokon tű próbáig sütöm (kb 25 perc). Fontos, hogy a sütés első 10 percében(legyen inkább 15) ne nyisd ki a sütő ajtót, mert össze esik a piskóta!


Mázhoz:

*bevonó csoki, vagy tej csoki (ízlés dolga)
*torta díszítők(bármi lehet, ami édes)

A csokit vagy mikroba, vagy gázon dupla lábosban, víz gőz fölött megolvasztjuk( egy lábosban víz, fölötte egy másikban csoki) majd rá öntjük a piskótára. Aztán kezdetét veheti a kreatív díszítgetés!!! *.* Ennek már csak a képzeleted szabhat határt. Mondjuk én most annyira nem csicsáztam túl, cukor szívekből és gyöngyökből raktam ki egy-egy sort, de ezzel is nagyon fel lehet dobni.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése