2023. február 17., péntek

Szia te itt...? Nem :)

 Nagyon sokszor leszek támadás áldozata csak pusztán azért, mert glutén és tejmentesen kell diétáznom. Igen, bakker, jól olvastátok, ezért. Azoknak az embereknek, akiknek semmilyen problémát nem okoz a túl keresztezett és 150%os glutén tartalommal bíró gabonafélék és az ösztrogénes, gyulladást okozó tehéntől származó tejfélék fogyasztása, valamiért a fejükbe vették, hogy az én(és velem együtt megannyi felnőtt és gyerek) egészségügyi problémája az ő világukban k*rva vicces és szánni való dolog :) 
Én már megtanultam együtt élni ezzel a problémával és óriási életmód váltás kereteiben, átformálva az egész gondolkodásmódomat, megszervezni a mindennapi étkezésemet és ezáltal kicsit jobban kontrollálni a saját egészségügyi állapotomat, mert sokaknak nem jut el a csökevényes agyáig, hogy aki diétázik az nem válogat, az nem finnyás, az nem urizál, hanem kizár olyan ételeket, amik számára kockázatot jelentenek. Nekem, személy szerint komoly szorulást, hasmenést, bél és gyomorgörcsöket okoz ha tej és glutén termékeket eszem, nem beszélve arról, hogy ez a pajzsmirigy működésemet is megzavarja és senki kedvéért nem fogom kockáztatni a testi és ezzel együtt a szellemi jólétemet. Mert vannak akik bizony ezt elvárják, mondván: 'de hé most mé nem eszel? há finom!'-Elhiszem b+ hogy finom, nem is azt mondom hogy nem az, hanem, hogy nekem bajom lesz tőle és ezt igazán fel lehetne fogni, ha nem két számjegyű lenne az illető IQ-ja :) Akad aki még a megszégyenítésig is elmegy, azt froclizza, konkrétan gúnyolódik rajta, hogy aki mentes ételeket eszik, az szart eszik, sőt egyen szalvétát, meg hogy ez ilyen divatos mostanság? Szerintem takarodjon el az élelmiszeriparba és ott tegyen panaszt, amiért olyan feldolgozott élelmiszereket állatínak elő, amit már nem tudunk rendesen megemészteni. 

A búza eleve baromi káros a jelenlegi formájában, mert sokkal magasabb a glutén tartalma. Nagyon sok embernek okoz hormonzavarokat és ennek tudatában sincsenek. A tehéntej ezzel szemben olyan elképesztő mennyiségű ösztrogént tartalmaz és a gyulladásokért nagyban felelős, nőknek kifejezetten ajánlott kerülni. Amúgy sem vagyok abban biztos, hogy ez a 90 fokon rommá főzött élő kultúra annyira jót tenne bárki bélrendszerének :) Baromi sokan ringatják abba a tévhitbe magukat, hogy ők aztán nagyon tudatosan és gondosan megválogatott élelmiszereket esznek, csak mert a prémium fornettit és lédig vajat veszik le a szupermarketben, vagy mert kimennek a tetves piacra, pedig a valóság az, hogy mi, akik az élelmiszer ipar mocskát esszük, mindannyian feldolgozott szemetet fogyasztunk. Ez a kiválasztottság tudat akkor lenne hiteles azoktól, akik a diétázókat baszogatják, ha ők mind otthon, maguknak, a kis kertjükben meg óljaikban termesztenék és tenyésztenék az ételt, nekem addig senki se dumáljon, amíg előre csomagolt kaját eszik, dönti magába az energia italt, meg túrórudin él. Eleve nem értem, hogy magát felnőttnek tekintő, papíron gondolkodni is képes ember miért érzi saját gondjának ha én valamit nem fogyaszthatok el, hiszen ez nem neki okoz problémát a mindennapokban, hanem még mindig csak nekem. Nagyon üdvözölném ha kihúzná mindenki a fejét a seggéből végre.

4 megjegyzés:


  1. Az a helyzet, hogy annak is előbb-utóbb gondot fog okozni a glutén és a tej, akinek még eddig nem. Aki meg már autoimmun beteg (pl.: Hashimoto, Basedow, SM, reumás artritisz, stb...), annak el is kell ezeket felejtenie végleg, mivel ez a két anyag gyulladásfokozó. Viszont ezt csak kevesek bírják megérteni, követni. A témában érdemes pl.: Szendi Gábornál, vagy a Táplálkozás beállításnál is utána olvasni, illetve dr. Guseo András videóit megnézni a youtube-on.
    Mondjuk, pl.; a kukorica sem járható út a glutén helyett, mivel ugyanolyan káros.
    Az általad írt emberek meg egész egyszerűen beszűkült, maradi p.csök, akik a múlt században leragadtak, ahol még mindenki verbálisan bántalmazta a másikat, és úgy gondolták az normális. Pedig nagyon nem az, és fel kellene nőni végre ahhoz, hogy észrevegyék ez nagyon mérgező viselkedés. Tudom nekik javasolni, hogy ízlelgessék azt a szót, hogy: empátia. 😏

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ilyen mélységekbe nem is igen merek belemenni, mert az átlag péksüti zabáló ezt nem fogja fel. Nem érti meg, hogy a mostani búza, tej és cukor nem az ami 40 éve volt, mindig azzal jönnek, hogy 'hö bezzeg régen nem volt ilyen'-igen bakker ha nem 80 alatt lenne az iq szintje akkor húzhatna egy összefüggés csíkot a kettő között, hogy valszeg történt egy minőségi romlás az élelmiszerek terén :D Talán van párhuzam az egyre szaporodó betegségek és az élelmiszerek között, de ezt ők elutasítják, inkább abba az emberbe törlik a frusztráció okozta szaros cipőjüket aki diétázik. Hát az anyjuk picsáját :D Mondjuk a belinkelt videó is szépen aláfesti ezt az egész mótívumot, mert a magyar ember a zabálásban teljesedik ki és személyes sértésnek veszi ha valaki visszautasítja ezt akármi okból kifolyólag.

      Törlés
  2. Csak annyit mondanék:
    -De hát azért kóstold meg...!
    -De nincs ám benne semmi amit nem eszel. Marcipános.
    -Na majd meglátjuk mennyire vagy rá allergiás!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 🖤🖤🖤
      -Majd ha éhes leszel megeszed!
      -És akkor mit eszel?
      -Nem kellene urizálni!
      Hát igen és mi ezek között az emberek között kell, hogy éljünk :')

      Törlés