2021. szeptember 12., vasárnap

餅, もち

Mi is az a mochi? Egy japán rizssütemény, ami ragacsos rizslisztből készül. Számtalan verziója létezik, megannyi ízesítéssel, formával és töltelékkel. Hogy miért jó a mochi? Elsősorban mert finom és különleges ízvilággal rendelkezik és ha glutén érzékeny vagy velem együtt, hogy végre van plusz egy olyan nassolni való, amit néha megengedhetsz magadnak :) 
                             
Az elmúlt 2 évben kaptam rá eme szuper kis különlegességre, majdhogynem végig ettem a merx kínálatát. Mi csak 'china town-nak' emlegetjük azt a sort, ahol mindenféle ázsiai street foodot árusítanak. Instant levesek tömkelege, furcsábbnál furcsább üditőitalok, extra csípős ételízesítők, pockyk, akár rákos csipsz és tényleg minden, amit csak el bírtok képzelni.
Vannak extra nagy dobozos, kis kiszerelésű és válogatás-zacskós mochik, sőt henger alakúra gyúrt verzió is. Édes, sós, tényleg nagyon széles skálán mozog az ízesítés, a minap láttam magvas mochit, sőt kapható fagyi mochi is. Eddig nekem az azukibabos ízlett a legjobban, de régóta piszkálta a fantáziámat a matcha ízű, így kellemes meglepetés volt, hogy létezik a kettő ötvözete is ^^
Aki nem igazán tudja eldönteni, hogy melyiket próbálja ki először, annak ajánlom a válogatás-zacskókat :) Általában 3-4 féle minimochi található benne, ízlésesen külön csomagolva. Bár megjegyezném, hogy alapból nagyon tetszik, hogy nem ömlesztve, hanem muffinpapíron, tálcán helyezkednek el, ami persze betudható a ragacsos állagnak, ami megkívánja a gondosabb csomagolást.



Ebben a csomiban földimogyorós, matchas-azukibabos és mákos mochi van és örömmel jelentem be, hogy átment a teszten :D Gyakorlatilag úgy kellett megerőszakolnom magam, hogy ne egyem fel a csomag tartalmát egyszerre. 
Legyetek bátrak, egyetek mochit! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése